Engelsk

Engelsk

Find det niveau, der passer dig herunder

Vil du vide endnu mere om voksen- og efteruddannelse?

Vi har samlet en række links, der kan give dig inspiration

Læs mere

9. og 10. klasse engelsk (AVU)

Hvad er AVU engelsk?
9. og 10. klasse engelsk på AVU er for dig, der vil være bedre til mundtlig og skriftlig engelsk. Du lærer også om kultur- og samfundsforhold.

I engelsk bliver du bedre til at forstå, tale og skrive engelsk. Du får bl.a. udvidet dit ordforråd, og du lærer at lave præsentationer på engelsk. Du arbejder med samtaleteknikker, grammatik og analyse af forskellige typer af tekster. Derudover får du viden om engelsk som globalt sprog, og du bliver klogere på kultur- og samfundsforhold i engelsktalende lande.

Niveau
AVU Engelsk på VUC findes på 5 niveauer: Basis er niveauet lige under 9. klasse, G niveau svarer til 9. klasse, F niveau er mellem 9. og 10. klasse, og E niveau svarer til 10. klasse. Det afsluttende D niveau ligger mellem 10. klasse og gymnasialt niveau.

Læs mere om de forskellige niveauer på Uddannelsesguiden - ug.dk:

Engelsk basis, engelsk G, engelsk F, engelsk E, engelsk D

Optagelse
Du skal være fyldt 25 år. For at blive optaget skal du tale med en vejleder hos VUC. Vejlederen hjælper dig med at finde det rigtige niveau for dig.

Prøve
Engelsk på G og D niveau afsluttes med en mundtlig og en skriftlig prøve, hvor der gives karakter. Du får selvfølgelig et prøvebevis. I engelsk basis, F og E afslutter du med en intern evaluering, hvor der ikke gives karakter. Du får selvfølgelig et deltagerbevis.

Engelsk som overgangskrav til hovedforløbet på en erhvervsuddannelse
Engelsk er et overgangskrav til hovedforløbet på nogle erhvervsuddannelser, f.eks. hospitalsteknisk assistent, personvognsmekaniker, procesoperatør og tandtekniker. Du skal typisk have bestået engelsk på F, E eller D niveau.

Er du i tvivl om, hvad overgangskravene til hovedforløbet er? Kontakt dit lokale VUC og tjek evt. overgangskravene ved at finde din uddannelse på Uddannelsesguiden - kig under adgangskrav.

Det praktiske

Hvor lang tid varer et kursus?
Kontakt dit lokale VUC for at få oplyst længden på kurset.

Find dit lokale VUC HER.

Hvor foregår undervisningen?
Undervisningen foregår hos VUC eller i nogle tilfælde online.

Hvad koster det?
130 kr. pr. niveau.

Hvis du har en videregående uddannelse, skal du betale fuld deltagerbetaling. Prisen afhænger af, hvilket fag du tager. Du kan beregne en vejledende pris HER.

Mulighed for økonomisk støtte
Læs mere om mulighederne for løntabsgodtgørelse og mulighederne for støtte via kompetencefonde HER.

Hvordan kommer jeg i gang?
Kontakt dit lokale VUC for at høre om mulighederne for at komme i gang med AVU.

Du finder dit lokale VUC HER.


Se andre fag på 9. og 10. klasses niveau

Vejen til mere viden

Niveauer på VUC

Hos VUC kan du få undervisning i engelsk på alle niveauer