Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

I Hundested suppleres propelproduktion med FVU Digital i arbejdstiden

Hundested Propeller har tilbudt en gruppe medarbejdere at tage VUC-kurset FVU Digital i arbejdstiden. Det giver virksomheden et bedre udgangspunkt for at digitalisere arbejdsprocesser i produktionen og lette dagligdagens arbejde.

Lars, Niklas og Pierres arbejde foregår de fleste dage på et værksted, hvor de er med til at udvikle og producere propeller for Hundested Propeller. Flere dage i foråret sad de imidlertid i stedet bænket foran computeren i et klasselokale og lyttede til Stine fra VUC Business Partner, der forklarede gruppen af maskinarbejdere og industriteknikere, hvordan de mere effektivt kan bruge deres computer i hverdagen. For lige meget om man arbejder i en reception, i et varehus eller på et værksted, får computeren større og større betydning.

”Vi prioriterer efteruddannelse for at give vores medarbejdere flere kompetencer. Mit håb er, at vi kan give dem nogle kompetencer, de kan bruge i hverdagen,” siger Jens Paskiewicz, fabrikschef hos Hundested Propeller. ”IT er noget, alle kan bruge. Vores hverdag bliver mere og mere digitaliseret.”

Hos Hundested Propeller har man over 100 års erfaring med avanceret maskinarbejde. I dag producerer virksomheden propeller til blandt andet fiskerbåde og færger.

Mere selvhjulpne på IT-fronten

Rundt omkring på eksempelvis kontorerne er IT allerede inkorporeret i hverdagen og arbejdsflowet hos Hundested Propeller. Derimod er IT kun en mindre del af arbejdet på produktionsværkstederne. Selvom industriteknikerne og maskinarbejderne har en uovertruffen viden, når det gælder produktion af effektive propeller med den rette modstand og kraft, valgte Hundested Propeller derfor at tilbyde FVU Digital i arbejdstiden gennem VUC Business Partner . Dermed kunne også de basale IT-færdigheder komme på plads hos de af virksomhedens ansatte, der ikke til daglig anvender IT-værktøjer i forbindelse med deres arbejde.

”Idéen var også, at medarbejderne kunne blive mere selvhjulpne på IT-fronten. Og det her kursus var fleksibelt, fordi man kunne komme ind på flere niveauer,” siger Jens.

Kurset skulle oprindeligt have været afholdt i virksomhedens lokaler, men på grund af travlhed kunne man kun tage en mindre gruppe medarbejdere ud af produktionen. Derfor blev holdet slået sammen med et andet af VUC Business Partners’ hold på VUC Lyngby.

Konkrete værktøjer til hverdagen

Deltagerne på kurset fra Hundested Propeller er glade for undervisningen, og de konkrete værktøjer de får til at effektivisere deres arbejde.

”Der er mange ting, der kan udvikles i den måde, vi kommunikerer på. Flere skemaer kunne fx også gøres digitale. Det kunne lette arbejdet, hvis de ikke kun er på papir,” fortæller industriteknikeren Pierre, som suppleres af kollegaen Niklas: ”Lige nu sidder vi og udfylder nogle skemaer på papir, men hvis der så er en fejl, eller de skal ændres, skal det gøres forfra,” siger han."

FAKTA

  • Undervisningen tager altid udgangspunkt i kursisternes arbejde
  • Tilrettelæggelsen er fleksibel. Vi kan komme til jer, eller I kan komme til os
  • Vi hjælper med alt det administrative
  • Du kan ofte søge SVU (løntabsgodtgørelse), når du tager et kursus hos os